« terug naar vorige pagina

Rijbewijskeuringen en verklaringen

Rijbewijskeuring
Wij doen geen rijbewijskeuringen in onze praktijk.

Er zijn verschillende aanbieders:

  1.  Via RijbewijskeuringsArts kunt u een afspraak plannen in Raalte. De keuring kost €62,50,-
  2.  Via RijbewijskeuringOfficieel kunt u een afspraak plannen in Raalte. De keuring kost €65,00,-
  3.  Oud huisarts dhr. van Kempen voert op donderdagmiddag in Schalkhaar keuringen uit. U kunt een afspraak maken via vankempenwouter@gmail.com. De keuring kost €60,-.
  4.  Bent u geabonneerd op het Servicepakket van Carinova? Klik dan hier voor het aanvragen van een rijbewijskeuring.

Voor een rijbewijskeuring heeft u een gezondheidsverklaring nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente of digitaal bij het CBR. De persoonsgegevens moet u invullen en daarna kunt u de verklaring opsturen naar het CBR. U ontvangt binnen 1 week een brief die u mee moet nemen naar de keuringsarts.

Als de huisarts wordt gevraagd schriftelijk informatie te verstrekken aan het CBR, dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening. Hoe hoog de kosten zijn, hangt af van de tijd die de huisarts nodig heeft om de formulieren in te vullen.

Verklaringen
Wij verstrekken geen verklaringen voor bijvoorbeeld geannuleerde vakanties, scholen, werkgevers of woningverhuurders. Als behandelend arts is dat in Nederland niet toegestaan. Hier kunt u lezen waarom dat is.

Controlerend artsen (zoals bedrijfs- of verzekeringsartsen) mogen informatie over u opvragen. Wij geven die informatie alleen met uw schriftelijke toestemming. Uw huisarts mag alleen feitelijke informatie geven, bijvoorbeeld een opsomming van uw klachten en aandoeningen en het beloop daarvan. Hij of zij mag niet aangeven wat de gevolgen op langere termijn kunnen zijn of wat dit bijvoorbeeld betekent voor uw werk.