« terug naar vorige pagina

Praktijkaccreditatie

Als patiënt wilt u er zeker van zijn dat uw huisartsenpraktijk u de best mogelijke zorg verleent. Maar hoe weet u nou hoeveel waarde een praktijk hecht aan kwaliteit van praktijkvoering en geleverde zorg? Het antwoord: NHG-Praktijkaccreditering®.

Zeker weten dat uw huisarts alles op orde heeft

Een praktijk met het keurmerk van NHG-Praktijkaccreditering, voldoet aan normen voor de huisartsenzorg. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd. Ook betekent het dat de praktijk zich blijft ontwikkelen om u steeds beter te kunnen helpen.

De normen

De normen waar wij als huisartsenpraktijk aan moeten voldoen gaan uit van allerlei zaken die voor u als patiënt belangrijk zijn. Bijvoorbeeld dat u de praktijk goed kunt bereiken, dat u de zorg krijgt die u nodig heeft, en dat u erop kunt vertrouwen dat de huisarts goed contact heeft met uw andere zorgverleners.

Deze normen worden gemaakt door een onafhankelijk College van Deskundigen. Hierin zitten huisartsen, maar ook Patiëntenfederatie Nederland. Dit betekent dat ook de stem van patiënten goed wordt gehoord. Wat u van uw huisarts mag verwachten, staat centraal. Dat is namelijk de basis van de normen.

Huisartsenpraktijk Het Raan draagt het keurmerk NHG-praktijkaccreditering.